Om mig

”Jag älskar att måla porträtt av människor. Att få till dem dem så att de berättar en historia. Om det finns någon röd tråd i mitt måleri så är det kärleken till människor och till naturen. Ofta i lantliga eller historiska miljöer långt ifrån dagens smarta och snabba teknik.”

Motiven hämtar David ofta från uppväxten i Rottne, Småland eller från sommarstugan i Bohuslän. Så åts och tillåts sjöar, stenbroar, byggnader och människor att komma till liv både i och på duken gjord av linne. Det skapas återhållsamt vackra målningar med mycket att berätta då David målar. Precis som många av de stora mästarna inom klassiskt oljemåleri målar David uteslutande enligt metoden ”alla prima” eller ”vått i vått”, en metod inom vilken färgen aldrig torkar under arbetsprocessen, att målningen görs i ett, helt utan avbrott. Färgerna tillåts blandas med varandra, målningen blir unik, en aning abstrakt men framförallt, till för betraktaren att göra till sin egen.

”Vid ett tillfälle var det en dam som såg en målning på en utställning jag hade i Gothia Towers i Göteborg. Hon utbrast: ”Det är ju i Falkenberg vid min strand!” Det är just så jag vill att mina målningar ska fungera. Då har jag lyckats. Damen köpte för övrigt målningen och sist jag pratade med henne så sade hon att hon har den i sovrummet och att hon tittar på den varje dag”

Utställningar 2020-21

Galleri 13 Borgholm, Galleri Rosa Huset Skövde, Galleri Mats Aronsson Växjö, Osaby Herrgård Växjö , Liljevalchs uKonsthall Stockholm , Galleri Lord & Lydia Göteborg, ”The Gallery” Gothia Towers Göteborg

Det går att köpa dem

Det går naturligtvis att köpa dessa oljemålningar. Kolla in Lord&Lydia för tryggt köp genom Klarna. Eller kontakta mig direkt på 0733444675 pihlans@hotmail.com Supertryggt det med 🙂 Gratis spårbar frakt inom Sverige.

Porträttbeställning

Jag målar porträtt på beställning. Hör av dig om du har frågor. Jag använder mig av marknadens bästa färger och linneduk.

/Vänligen David